Taasiseseisvumispäeval avati Õismäe raba terviserada

BNS

Taasiseseisvumispäeval avati üle 800 000 euro maksnud Õismäe raba terviserada.

Kell 11 toimus Õismäe raba terviseraja avamine sportliku kogupereüritusega. Päeva jooksul o kavas on lastejooksud, vabaklass, kepikõnd koos treeneriga, kontsert ja palju muud huvitavat. Terviseraja patrooniks saab armastatud laulja Anne Veski.

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et kuigi  terviserada on elanike poolt juba aktiivset kasutust leidnud, on tänaseks valminud ka parklad ning lisatud rajale märgid. Hanimäe sõnul soovis linnaosa tähistada taasiseseisvumispäeva sportlikult ning pakkuda võimalust veeta koos perega aega looduses ning uus terviserada annab selleks võimalused. „Tasuta üritusel on tegevust kõikidele. Päeva lõpetab Taisi laululaste kontsert ning oma head sõnad ütleb ka terviseraja tulevane patroon Anne Veski,“ selgitas linnaosa vanem.

Ürituse kavas on lastejooksud ja vabaklass ning igaüks saab läbida rada talle sobivas tempos. Lisaks toimub ka on kepikõnni trenn koos treeneriga ning kohapeal on võimalik tasuta laenutada keppe. Kõik lastejooksus ning vabaklassis osalejad saavad mälestusmedalid.

Õismäe raba terviseraja ehitustööde mahus rajati nelja meetri laiune ning 3260 meetri pikkune sõelmetest kattega kergliiklustee. Lisaks ehitati veel välja sõelmetest kattega ühendusteed Vana-Rannamõisa teelt ning Vabaõhumuuseumi teelt. Raja mugavamaks kasutamiseks rajati parklad Vabaõhumuuseumi tee ja Vana-Rannamõisa tee äärde. Terviserajale, parklatesse ning juurdepääsuteedele paigaldati led-tehnoloogial põhinev tänavavalgustus. Objekti lepinguliseks maksumuseks oli 828 000 eurot.

Idee Õismäe rabasse valgustatud terviseraja ehitamiseks käis kohalik Lions klubi välja 2012. aastal. Terviseradade rajamisega alustati 2018. aasta kevadel.

Kommentaarid puuduvad