Mart Helme: opositsiooni juhitakse Kardiorust

Seitsmesed

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme nimetas president Kersti Kaljulaidi poliitilise opositsiooni juhiks, vahendab BNS.

"Meil sisuliselt opositsiooni juht istub Kadriorus, mitte Toompeal, sest Toopea opositsiooni juht sisuliselt ei saa hakkama oma tööga," ütles Helme saates "Otse Postimehest".

Helme sõnul on riigipea ja EKRE vaheline "antipaatia vastastikune", EKRE esimees heitis Kaljulaidile ette õigusriigi põhimõtete eiramist.

"President Kaljulaid on väga palju läinud seadusega pahuksisse oma nina toppimisega poliitikasse, oma päevapoliitikaga tegelemisega," ütles Helme. "Kadriorust juhitakse meil opositsiooni, aktiivselt töötatakse ühe rahvalt mandaadi saanud parlamendierakonna vastu. Halvustatakse selle juhte, tehakse mingisuguseid poliitilisi manifestatsioone mingite pusade kandmisega, tõustakse püsti,marsitakse istungilt välja," ütles Helme.

"Kas see ei ole õigusriigi kallale tungimine? Minu meelest on see väga selgelt õigusriigi kallale tungimine," sõnas EKRE esimees.

Esmaspäeva õhtul Tallinnas Kadriorus peaminister Jüri Ratasega kohtunud president Kersti Kaljulaid tõdes, et eelmisel nädalal toimunud politseijuhi tagandamiskatse oli katse ajada kraavi õigusriik ning seda üritanud minister ei sobi valitsuse liikmeks.

"Minu hinnang on ühene – ministri katse tagandada politseijuht teadlikult seadust rikkuma minnes on katse ajada kraavi meie õigusriik. Õnneks näitas eelmine nädal, et Eesti õigussüsteem, meie institutsioonid ja demokraatia toimivad ning sellised katsed ei lähe läbi. Kuid isegi katse seda teha on lubamatu ning selliseid samme astuv minister ei sobi vabariigi valitsuse liikmeks," kinnitas president.

Kommentaarid puuduvad