Vaher ja Helme: koostöö jätkub

BNS

Siseminister Mart Helme ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor (PPA) Elmar Vaher kinnitasid pärast neljapäevast kohtumist siseministeeriumis, et nende koostöö jätkub.

Helme rääkis, et juba enne kella 8 alanud kohtumisel rääkis ta Vaheriga väga avatud õhkkonnas lahti möödunud nädalal puhkenud tüli tagamaad ning mõlemad leidsid, et on kohati käitunud liialt emotsionaalselt. "Tõmbasime teemale kriipsu alla," rääkis Helme ja surus ajakirjanike ees Vaheri kätt. 

Helme sõnul seisab sisejulgeoleku valdkonnas ees palju olulisi projekte ja tülideks pole aega. Helme tõstis esile piirivalve arendamist, migratsiooniküsimusi ja mitmeid muid teemasid, millega siseministeeriumil tuleb lähiajal vastakuti seista. Seetõttu pole Helme sõnul tülideks aega. 

Vaheri sõnul on politsei jaoks töörahu ja usaldus väga oluline. "Politseinikule on oluline omada julgust olla politseinik," rõhutas Vaher. 

Tema sõnul on siseministeerium küsinud, milliseid kärpekohti PPA näeb, ning nendes küsimustes jätkuvad arutelud sügisel. "Jätkame töises ja eesmärgipõhises koostöös," kinnitas Vaher. 

Mõlemad kinnitasid, et andsid neljapäeval üksteisele ka ülevaate sellest, kuidas sündis esilgne kärpekava. "Loodan siiski, et kärpeid ei tule," lisas Vaher oma valdkonnast rääkides. 

Helme lisas, et suve jooksul on kärpenõudluse osas olukord muutunud ning kui alguses tundus, et on vaja kogu valitsuse peale kärpida 80 miljonit eurot, siis nüüd saab rääkida juba 60 miljonist ja see summa võib veelgi väheneda. See aga tähendab omakorda, et ka kõigi ootused allasutustele kärbete osas muutuvad. 

Reedel lähevad Helme ja Vaher inspekteerima idapiiri ehitust. 

Kommentaarid puuduvad