Täna
11. aug
17...22
9...17
Homme
12. aug
17...22
8...16

Eesti

Reps: muusikaharidus seob meid kokku Eesti riigiks ja rahvaks

Foto: Andres Putting/Delfi
12:30 13. oktoober 2019
Autor: BNS

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps avaldas laupäeval Kultuurikatlas toimunud Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli 100. sünnipäevale pühendatud aktusel tänu kooliperele ja kõigile neile, kes on kooli väärikasse ajalukku oma panuse andnud ning tunnustas kooli muusikahariduse kõrge kvaliteedi eest.

"Kooli edulugu ja tulemuslik muusikaharidus on võimalik vaid paljude inimeste ühise pingutuse tulemusel," vahendas ministeeriumi pressiteenistus Repsi aktusel lausutud sõnu. 

"Professionaalse muusiku ettevalmistus on väga töö- ja ajamahukas, see nõuab tõsist tööd ja pühendumist koos motivatsiooniga. Meil on põhjust rõõmustada, et Otsa kooli lõpetajad on olnud edukad nii kodus kui ka välismaal," lisas ta pressiteate vahendusel.  

Minister sõnas veel, et professionaalse muusikahariduse traditsioon on Eestis juba sajandivanune tänu pühendumisele. "Nii Otsa kool kui ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia on pärit samast ajast ning mõlemal koolil on ühised juured. Kõrgetasemeline muusikaharidus on andnud suure osa meie muusikalisest emakeelest ja rahvuslikust identiteedist, mis seovad meid kokku Eesti riigiks ja rahvaks," ütles Reps. 

Minister meenutas kõnes ja tänas August Topmani, Mihkel Lüdigut, Estonia seltsi, Eesti Muusikaühingut, Raimond Kulli ja kõiki toetajaid, kes rasketel aegadel ja keerulistes tingimustes suutsid panna aluse professionaalsele muusikaõpetusele Eestis.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!