Tallinna Vee joogivee kvaliteet langes veidi kolmandas kvartalis

Seitsmesed uudised

Tänavu kolmandas kvartalis oli Tallinna Vee joogivee kvaliteet 98 protsenti vastav kõigile nõuetele, mis on 1,9 protsendipunkti vähem kui mullu samal perioodil. 

Aasta esimese üheksa kuuga püsis Tallinna Vee joogivee kvaliteet väga hea, tarbijate kraanist võetud veeproovid olid 99,1 protsenti vastavad kõigile nõuetele, mis on 0,8 protsendipunkti vähem kui mullu samal perioodil, teatas Tallinna Vesi börsile. 

Kolmandas kvartalis oli veekatkestuse keskmine kestvus kinnistu kohta vaid 3 tundi ja neli minutit. Lekete tase Tallinna Vee veevõrgus oli kolmandas kvartalis 13,07 protsenti, mis on ettevõtte hinnangul suurepärane tulemus. Üheksa kuu lekete tase oli vaid 12,49 protsenti.

Vähenenud on ka kanalisatsiooniprobleemide hulk. Ummistuste arv langes võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 148 ummistuselt 95 ummistuseni. Samal ajal tekitab jätkuvalt muret trend, et kanalisatsiooni satub pidevalt väga palju olmeprügi.

Kuna jäätmete sattumine kanalisatsiooni võib kaasa tuua ebameeldiva ummistuse või isegi keskkonnareostuse, panustab Tallinna Vesi elanikkonna teadlikkuse parandamisesse reovee teemadel, korraldades jaamas ekskursioone, avatud uste päevi ja kajastades teemat meedias.

2019. aasta kolmandas kvartalis vastas Paljassaare reoveepuhastusjaamas puhastatud reovesi kõigile nõuetele. Puhastusprotsessi tõhususe ja heitvee kvaliteedi hindamiseks jälgitakse reoainete sisaldust puhastusjaama sisenevas reovees ja sealt väljuvas heitvees. Heitveelabor teostab analüüse reoveepuhastuse erinevatest etappidest. 

Kommentaarid puuduvad