Täna
11. juul
15...21
9...15
Homme
12. juul
15...21
7...15

Eesti

Pühapäeval lehvivad isadepäeva puhul Eesti lipud

Foto: Andres Putting/Delfi
12:12 09. november 2019
Autor: BNS

Pühapäeval on isadepäeva puhul lipupäev, mil kõik riigi- ja kohalike omavalitsuste asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud heiskavad Eesti lipu.

Isade auks on Eesti lippu heiskama oodatud ka kõik teised, teatas riigikantselei BNS-ile. Isadepäev on ennekõike perekondlik tähtpäev, millega austatakse isasid ja tähtsustatakse nende rolli. Lipud heisatakse hiljemalt kell 8 hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Isadepäev on perekondlik tähtpäev, millega austatakse isasid ning tähtsustatakse nende rolli laste kasvatamisel ja ühiskonnas. Lisaks traditsioonilisele aasta isa välja kuulutamisele tähistatakse kõikide laste isadepäeva Rakvere spordikeskuses kontserdi, mitmete tantsukavade ja paljude ühistegevustega.

Isadepäeva traditsioon sai alguse 1910. aastal Ameerikast. Eestis tähistatakse isadepäeva novembri teisel pühapäeval. 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!