Mart Helme: Eestis toimub ametnike mäss

Seitsmesed

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees, siseminister Mart Helme märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis, et Eestis on toimumas ametnike mäss, millega EKRE ministrid ei saa nõustuda, vahendab BNS.

Mart Helme kommenteeris rahandusminister Martin Helme huvi Aidu tuulepargi osas, märkides, et rahandusministri selge huvi on ära hoida ettevõtjate poolne võimalik 125 miljoni euro suurune kahjunõue riigi vastu. "Ja nüüd arvatakse, et ta on midagi kurja teinud. Me pole sellega nõus, me kontrollime ja suuname riiki nii, nagu peame riigle ja rahvale vajalikuks," ütles Helme.

Kui ametnik märkab oma töös, et midagi on viltu, siis Helme hinnangul ei peaks ta kindlasti jooksma paberid näpus meediasse või otsitud ettekäänettega riigisekretäri juurde. "Nii lüüakse inimesi meediat kuritarvitades risti ja hävitatakse karjääre. See poel õigusriik, see on nõiariik ja see on ametnike mäss valitud poliitikute vastu," rõhutas Helme.

Tema sõnul ei saa EKRE nõustuda, et kui mõni ametnik tunneb, et minister huvitub tema tegevuse vastu, siis joostakse kohe prokuratuuri, kes omakorda alustab varmalt menetlust. "Ministrid peavad tagama, et allasutused töötaksid ausalt, läbipaistvalt ja mitte kedagi hävitavalt," ütles Helme.

Ta tõstis esile ühe kalatööstuse teema. "Me näeme, kuidas seda hävitatakse täiesti arusaamatutel põhjustel. Sisuliselt tekitatakse sellele firlame miljonitesse eurodesse ulatuv kahju, mida see firma üle elada ei suuda," märkis Helme.

Ta korda üles, et EKRE hinnangul ei teinud endine maaeluminister Mart Järvik midagi valesti ning ta jäi ilma oma töökohast laimusüüdistuste alusel.

Kommentaarid puuduvad