Vakra: bussisõit peab Tallinnas kõigile tasuta olema

Seitsmesed

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide (SDE) fraktsiooni liikme Rainer Vakra sõnul tuleb langustrendis ühistranspordi kasutamine tõusule pöörata, nii et kõik, ka Tallinna külalised, saaksid mugavalt ja tasuta bussiga sõita.

“Pealinnas on ühistranspordi kasutajate hulk järjepidevalt vähenenud. Viimased uuringud näitavad juba autokasutajate ülekaalu ühistranspordi kasutajate ees. Roheliseks pealinnaks saab Tallinn vaid siis, kui suudame trendi ümber pöörata ja rohkem inimesi ühistransporti kasutama tuua. Seepärast esitasime eelnõu, mis selle ülesande linnavalitsusele paneb,” ütles Vakra SDE pressiteate vahendusel.

Nii andiski sotside fraktsioon üle eelnõu, mis paneb linnavalitsusele ülesandeks tasuta ühistranspordi laiendamist kõigile sõitjatele.

“Keskerakond on unustanud viimaste valimiste lubadused ja tasuta ühistranspordi laiendamise asemel soovib tõsta Tallinnas piletihindu. Tuleme lühikese mäluga linnaisadele appi ja esitame nende eest eelnõu, mis pealinnas bussipiletid kaotaks. Keeruka piletisüsteemi ja -kontrolli ülalpidamise asemel peaks linn panustama enam kaasaegse, mugava ja hästi läbimõeldud transpordikorralduse arendamisse,” märkis Vakra.

“Täna kulutame miljoneid piletimüügisüsteemi ülalpidamisele. Lisaks kulutab MUPO mõttetult aega üksikute bussijäneste püüdmisele. Selle asemel võiksid nad oma ressursse panustada näiteks Tallinna taksonduses korra loomisele,” lisas Vakra.

Tallinna linnavalitsus esitas volikogule eelnõu, millega tõstetakse uuest aastast piletihindu mittetallinlastele. Kevadel toimunud riigikogu valimistel lubas Keskerakond laiendada pealinna tasuta ühistransporti kõigile, ka linna külalistele. Sotsiaaldemokraadid andsid üle eelnõu, mis näebki ette piletite kaotamise alates järgmise aasta 1. juulist.

Kommentaarid puuduvad