Kuressaare valiti 2020. aasta Euroopa spordilinnaks

Seitsmesed

Brüsselis Euroopa Parlamendis anti teisipäeval üle Euroopa spordilinna tiitlid, esimese Eesti linnana sai tiitli Kuressaare, kirjutab Meie Maa. 

Sel aastal anti esimest korda välja ka maailma spordipealinna tiitel, mille võitis Guadalajara Mehhikost. Euroopa spordipealinnaks valiti Malaga Hispaaniast. Väikseid, alla 25 000 elanikuga linnu tunnustatakse Euroopa spordilinnade tiitliga ning ajaloos esimest korda valiti Eestist spordilinnaks Kuressaare.

Tiitlile kandideerimiseks esitas Kuressaare kevadel pea 50-leheküljelise sporti, infrastruktuuri, inimesi ja spordikorraldust tutvustava taotlusraamatu. Žürii käis kohapeal Kuressaaret hindamas.

Talve hakul sai Kuressaare ka ametliku kinnituse, et linn osutus valituks ning kutse detsembris toimuvale auhinnagalale Brüsselis. Valla kultuurinõunik Kristel Peel ütles, et tiitli üleandmise suur gala, mille otseülekanne kandus sotsiaalmeedia kaudu kogu maailma, leidis aset Euroopa Parlamendis ning kohal olid parlamendi saadikud, volinikud ning ACES Europe, mis on spordilinnade tiitlit välja andev ühendus, esindajad.

„Tunnustati 2019. aasta parimaid tiitlikandjaid ning anti kätte 2020. aasta auhinnad. Lisaks tunnistusele anti pidulikult üle ka sümboolne Euroopa spordilinna lipp, mis peab lehvima võimalikult paljudel spordiüritustel läbi aasta,“ ütles Peel.

Kommentaarid puuduvad