Mart Helme sõnul võib praegune valitsus laguneda

Seitsmesed

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees ja siseminister Mart Helme ütles esmaspäeval enne koalitsiooninõukogu koosolekut, et praegune Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsus võib laguneda, vahendab Delfi.

"Ma ei vabanda kellegi ees," sõnas Helme. "Mul on soomlastele öelda, et ma hindan nende panust Vabadussõtta, hindan nende heaoluriiki ja nii edasi," jätkas ta.

Helme lisas, et valitsus vastutab ja ka tema vastutab. "Aga ma ei vabanda. Väga tõenäoline on, et valitsus laguneb."

Soome parlament hääletas teisipäeval ametisse 34-aastase sotsiaaldemokraadi Sanna Marini juhitava valitsuse, mille peale ütles Mart Helme pühapäeval TRE raadios esinedes muu hulgas, et "ma tuletaksin meelde ikkagi [Nõukogude Venemaa esimese juhi] Vladimir Uljanov-Lenini ütlust, et igast köögitüdrukust võib saada minister, või kuidas ta ütles". "Nüüd me siis näeme, kuidas ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister ja kuidas seal mõnestki teisest tänavaaktivistist ja harimatust inimesest on saanud samuti valitsuse liige," märkis Helme.

Samuti kahtles Eesti siseminister, kas Soome uus valitsus suudab ikka seista oma riigi huvide eest.

Kommentaarid puuduvad