Pirita jõulukuuskedest süüdatakse kloostris vastlatuli

Seitsmesed

Pirita jõulukuuskedest süüdatakse kloostris vastlatuli, kuid enne tuleb inimestelt kuused kokku korjata, vahendab BNS.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul toimub traditsiooniliselt Pirita kloostri varemetes suur jõulukuuskede põletamine. "Kogume koostöös Pirita kloostriga vanad jõulukuused kokku ja teeme sellest uhke tule. Viimastel aastatel on kuuskede põletamine toimunud veebruarikuus ja nii ka tänavu. Süütame kuused 25. veebruari õhtul ja et sel päeval on vastlapäev, pakume peale kuuskede põletamist ka väga mitmekesist meelelahutusprogrammi," ütles linnaosavanem.

Kuused saab Pirita kloostri varemetesse tuua 6. jaanuaril kell 14–18, 7. jaanuaril kell 8–18, 8. jaanuaril kell 8–18 ja 9. jaanuaril kell 8–18.

Kuuskede toomiseks on avatud Pirita kloostri varemete suur värav ehk autovärav Kloostri teel (mitte kellatorni värav vaid edasi sõita nurga taga). Kuuskede ladustamise koht on märgistatud. Viimane võimalus on kuusk tuua 23. veebruaril kell 8-18.

"Vana jõulukuuske kloostrisse tuues ei tohi selle küljes olla ehteid ega plasti või muud põletamiseks mittesobivat materjali," sõnas Liinat.

Kes ei soovi kuuske kloostrisse tuua, saab selle viia kogumispunkti aadressidel Võsa tee 26, Vabaõhukooli tee/Teelehe ristis ja Pähkli tänav 2. Konteineritesse saab kuuski tuua 10. kuni 16. jaanuarini. 

Liinat rõhutas, et konteineritesse tohib tuua ainult kuuski ja lisas, et kunstkuused, ehted ja jõulutuled võib üle anda taaskasutuskeskustele või panna segaolmejäätmete mahutisse.

Vanu jõulukuuski võtavad biolagunevate aia- ja haljastujäätmetena vastu Pärnamäe, Rahumäe, Paljassaare ja Pääsküla jäätmejaam.

Rohkem infot Tallinna jäätmekeskuse teenuste kohta saab aadressilt www.prugi.ee .

Kommentaarid puuduvad