Söödavat pakendit arendav Eesti idufirma on kaasanud 350 000 dollarit

Seitsmesed

Söödavat pakendit arendav Eesti idufirma Decomer Technology on siiani kaasanud 350 000 dollari väärtuses investeeringuid ning plaanib täiendavalt tõsta 1,1 miljonit dollarit, vahendab BNS.

Idufrima asutaja Mart Salumäe ütles, et suure osa möödunud aastast tegutses ettevõte San Franciscos, võttes osa loodusteaduste ärikiirendist IndieBio. "2020. aastal plaanime alustada omatoodete müügiga ning jätkame tootearendust ja katseid mõningate maailma suurimate esmatarbekaupade tootjatega," lausus Salumäe.

"Meie praegune materjal on täielikult taimne ja söödav, koostisosad on toiduainetööstuses kasutatavad. Samuti on see kiiresti lahustuv, kuid pikemas perspektiivis tahame teha materjali ka veele vastupidavamaks ning rakendused liiguvad toiduainetööstusest kaugemale," lisas ta. 

Decomer Technology tegevus sai alguse Tartu Ülikoolist, kuid idufirma on seoses IndieBio ärikiirendis osalemise ja investeeringute kaasamisega esindatud ka Räniorus.

Decomer Technology jõudis detsembris Berliinis toimunud elukeskkonna ja kliimaga seotud väljakutsetele lahendusi otsivate idufirmade konkursil kolme finalisti hulka ja pääses ainsa Eesti ettevõttena suure auhinnarahaga konkursi Extreme Tech Challenge finaali.

Kommentaarid puuduvad