Eesti abistab Austraalia maastikupõlengute ohvreid 50 000 euroga

Seitsmesed

Välisminister Urmas Reinsalu kinnitusel toetab Eesti 50 000 euroga Austraalia Punast Risti katastroofiohvrite abistamisel, vahendab BNS.

Eesti on Reinsalu sõnul solidaarne Austraalia riigi ja rahvaga, kes kannatab ulatuslike maastikupõlengute all. Välisministeerium on pöördunud ka Austraalia ametiasutuste poole, et pakkuda võimalikku täiendavat abi ja väljendada oma poolehoidu. 

„Kaotatud inimelud, kodud ja hävinenud loodus ning ohus loomaliigid kurvastavad meid väga. Oleme sel väga raskel ajal mõtetes kõigi Austraalia inimestega ning ärgitame rahvusvahelist kogukonda pakkuma Austraaliale igakülgset toetust,“ vahendas välisministeerium Reinsalu sõnu.

Seoses maastikupõlengute kiire levikuga on Lõuna-Austraalias välja antud kõrgeima ohutasemega hoiatus. Järsult halvenenud õhukvaliteedi tõttu kaetakse Eesti suursaatkonna tegevusi Austraalias alates esmaspäevast ajutiselt Sydneyst.

Peamiselt on mõjutatud Uus-Lõuna-Walesi, Queenslandi, Victoria ja Tasmaania osariigid, kus otsese ohupiirkonna elanikele on antud korraldus evakueeruda.

Austraalias viibides palub välisministeerium inimestel järgida kohalike ametivõimude juhiseid. Jälgida tuleks ka jooksvat infot põlengute kohta SIIN!

Kommentaarid puuduvad