Loomus korraldab taas rongkäigu karusloomafarmide keelamise toetuseks

Seitsmesed

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus korraldab laupäeval Tallinna vanalinnas traditsioonilise rongkäigu loomade heaks, millega juhitakse tähelepanu karusloomafarmide keelustamise vajadusele, vahendab BNS.

Rongkäik algab laupäeval kell 12 kogunemisega Viru väravate juures, sealt liigutakse läbi vanalinna riigikogu ette, kus peetakse kõnesid, edastas Loomus. 

“Korraldame rongkäiku juba kolmandat korda, et pöörata seadusandjate tähelepanu ühiskonna kaasaegsetele väärtustele ja anda signaal selle kohta, mis on ja saab tänapäeval üha olulisemaks,” sõnas Loomuse pressiesindaja. “Loomade heaolu ja keskkonnahoid ei ole ammu enam tühjad sõnakõlksud, vaid aktuaalsed ja tõsised teemad. On aeg suurteks muutusteks.”

Loomuse andmetel plaanivad riigikogu liikmed veebruaris taaskord esitada eelnõu, mis keelab Eestis loomade pidamise, nende aretamise ja paljundamise karusnaha tootmise eesmärgil.

Karusloomakasvanduste keelustamisele on toetust avaldanud kõik Eestis tegutsevad loomakaitseorganisatsioonid. Karusloomakasvandused on keelustatud 14 riigis. Loomus on rahvusvahelisele petitsioonile karusloomakasvanduste keelustamiseks Eestis kogunud üle 54 000 allkirja.

Kommentaarid puuduvad