EAS toetab üheksat rahvusvahelist kultuuri- ja spordisündmust

Seitsmesed

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab kokku 487 000 euroga viit kultuuri- ja nelja spordisündmust, mis toovad sellel ja järgmisel aastal Eestisse rahvusvahelist publikut ja kasvatavad välisturistide ööbimisi, vahendab BNS.

Kokku toovad toetust saanud sündmused Eestisse ligi 63 000 väliskülastajat ning tutvustavad Eestit turismimaana rohkem kui 22 miljonile rahvusvahelisele kontaktile, teatas EAS-i pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile.

„Toetamise tingimused andsid võimaluse nii väiksematele omanäolistele festivalidele kui ka mainekatele tiitlivõistlustele, mis suurendavad järjekindlalt Eesti tuntust maailmas,“ ütles EAS-i toetuste keskuse direktor Monica Hankov. „Näiteks on laskesuusatamise võistlused toetuse abil ja hea korraldustööga kasvatanud igal aastal oma mahtu ja tiitlit ning rahvusvaheline spordiföderatsioon on neid tunnustanud jällegi tase kõrgema võistluse korraldusõiguse andmisega."

Kultuurisündmustest toetatakse 2020. aastal Pärnu valgusfestivali Öövalgel, rändavat kultuurifestivali Võnge seekordse asukohaga Mulgimaal ja Tallinn Music Weeki. 2021. aastal saavad toetust Viljandi pärimusmuusika festival ning The Tall Ships Races Tallinna etapp. Viimane eristub teistest kultuurifestivalidest nii sisu kui mahu poolest. Tegu on rahvusvaheliselt väga tuntud purjelaevade paraadi ja merefestivaliga, mis asendab 2021. aasta suvel traditsioonilisi Tallinna Merepäevi. The Tall Ships Races meelitab Tallinnasse prognooside kohaselt umbes 50 000 väliskülastajat, kellest tuhanded saabuvad esimest korda Eestit külastavate suurte purjelaevadega.

Spordisündmustest rahastatakse 2020. aastal IBU laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlusi Tehvandil, Tartu Rattamaratoni, koerte FCI agility maailmameistrivõistluste korraldamist Tallinnas ning Saaremaal toimuvat mootorrattavõistlust Enduro GP Estonia 2020, mis on ühtlasi ka Enduro maailmameistrivõistluste etapp.

Toetuse summa ühe sündmuse kohta on 20 000 - 65 000 eurot, millele toetusesaaja peab lisama omafinantseeringu vähemalt 30 protsendi ulatuses. Toetatakse sündmuse turundamist välisriikides ja läbiviimist Eestis. Kultuuri- ja spordisündmuste toetuse kogueelarve on 3,2 miljonit eurot, seda rakendatakse aastatel 2014–2020 ning rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Uus taotlusvoor avatakse 2020. aasta sügisel ja selle kohta leiab täiendavat teavet aadressilt www.eas.ee/rsk .

Kommentaarid puuduvad