Põhja prefektuur premeeris parimaid politseikoeri

Seitsmesed

Kolmapäeval premeeriti Põhja prefektuuris aasta parimat narkokoera ning patrullkoera, kelleks osutusid vastavalt vene jahispanjel Raita ja saksa lambakoer Sharky. Pensionile saadeti väärikas eas narkokoer Deily, vahendab BNS.

"Politseikoertele märkide jagamine ja nende pensionile saatmine on meie tore traditsioon juba viiendat aastat. Kõigil koertel on ju hing sama moodi sees ja nad on justkui meie pereliikmed," rääkis auhinnatseremoonial politseimajor Tõnu Tänav.

Raita on üheskoos oma koerajuhi Natalja Potaptšukiga palju teinud. Aprillikuus leidis Raita sõiduki läbivaatusel mitmest kohast narkootilist ainet ja selle käsitlemisele viitavaid esemeid nagu kaalud ja piip. Samuti leidis Raita aprillis toimunud läbiotsimisel suure koguse ecstasy tablette. Samuti on Raita ja Natalja panustanud palju noortega töötamisse, käies koolides oma tööd tutvustamas.

Parimaks patrullkoeraks pärjatud Sharky ja tema koerajuht Julia Eesalu tegid eeskujulikku tööd Telliskivi tänaval toimunud tulistamise sündmuskohal, kust Sharky leidis kaks kuulikesta. Mullu septembrikuus leidis Sharky koostöös kriminaalpolitseiga suvila territooriumi ja selle lähiümbruse läbiotsimisel kõrge rohu seest musta prügikoti, milles oli suures koguses kanepit. Juunikuus aitas Sharky Maardu lähistel kinni pidada ohtliku mehe.

Koos parimate koerte autasustamisega saatsime mõnusat pensionipõlve pidama ka inglise springerspanjeli Deily, kellel täitus seitse aastat tööstaaži ning kümme auväärset aastat elatud elu. Koerajuht Rimma Soosaare sõnul on nad koos Deilyga aastate jooksul jõudnud kümnetesse koolidesse rääkima enda tööst ja tegemistest. Eriti tihedalt tehti koostööd Lääne-Harju noorsoopolitseinikega. 2015. aastal valiti Deily ka parimaks Põhja prefektuuri narkokoeraks.

Põhja prefektuuri koertegrupis on 15 teenistuskoera, kellest 11 on atesteeritud ja neli veel õpivad, et saada tublideks ja tarkadeks abilisteks oma koerajuhtidele. Põhja prefektuuri koerad abistasid tänavu kolleege Lääne, Ida ja Lõuna prefektuuridest kokku 84 töötundi.

Jälgi meie vahvaid politseikutsasid ka nende AMETLIKUST INSTAGRAMIST 

 

Kommentaarid puuduvad