Eesti kaitseväelased jõudsid pärastlõunal Iraagist Kuveiti

Seitsmesed

Iraagis Al-Assadi õhuväebaasis teeninud Eesti kaitseväelaste kuueliikmeline väljaõppemeeskond jõudis neljapäeva pärastlõunal Kuveiti, vahendab BNS.

Kolmapäeval jõudis Kuveiti koos operatsiooni Inherent Resolve staabiga Eesti Iraagi kontingendi vanem kolonel Tõnu Miil, kes teenib operatsioonistaabis vanemstaabiohvitserina, pärast väljaõppemeeskonna jõudmist Kuiveiti on kõik sel operatsioonil Iraagis teenivad seitse Eesti kaitseväelast ümber paigutatud, edastas kaitseväe peastaap.

Eesti kaitsevägi osaleb Iraagis Ameerika Ühendriikide juhitud rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Inherent Resolve kuueliikmelise väljaõppemeeskonna ja ühe vanemohvitseriga rahvusvahelises sõjalis-strateegilises meeskonnas, mis nõustab Iraagi ministeeriume ja julgeolekujõudusid.

Enne ümberpaigutamist teenis vanemohvitserist Eesti kaitseväelane Bagdadis ja väljaõppemeeskond Al-Assadi õhuväebaasis, mis asub linnulennult umbes 180 kilomeetrit Bagdadist.

Kommentaarid puuduvad