Alko1000: aktsiisilangetus pole alkoholi Eestis odavaks teinud

Seitsmesed

Kaupluseketi Alko1000 juhi Einar Visnapuu sõnul püsib alkoholihindade erinevus Eesti ja Läti vahel vaatamata möödunud suvel Eestis langetatud alkoholiaktsiisile, vahendab BNS.

"Inimesed on valesti aru saanud. Kui meedia kirjutas, et Eesti lasi 25 protsenti alla aktsiisi ja nüüd on meil alkohol odav – no ei ole ikka odav. Hinnavahe on Lätiga tänasel päeval ikkagi sama suur kui siis, kui me pihta hakkasime, võib-olla isegi suurem," ütles Visnapuu BNS-ile.

Teisipäeval teatas Superalko, et suure kasvuga on viimasel ajal silma paistnud uudsed tubakatooted, näiteks e-vedelikud ja kuumutatavad tooted.

Visnapuu kinnitas, et ka Alko1000 piirikauplustes valitseb samasugune olukord, lisaks tõi ta välja nikotiinipatjade populaarsuse. "Nikotiinipadjad on Lätis popid, neil ei ole veel aktsiisi ja need on tunduvalt odavamad kui Eestis," märkis ta.

Möödunud aasta 1. juulist jõustusid Eestis alkoholi-, tubaka- kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muudatused, millega vähenesid õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiisimäärad 25 protsenti.

Kommentaarid puuduvad