Mati Kaal pälvis loomaaedade assotsiatsiooni auliikmelisuse

Seitsmesed

Teisipäeval teatas maailma loomaaedade ja akvaariumide assotsiatsioon Mati Kaalu auliikmeks tunnustamisest, kirjutab BNS.

Aastatel 1975-2016 Tallinna loomaaeda juhtinud Kaal pälvis WAZA Nõukogult selle kõrge tunnustuse pikaaegse pühendumuse ja panuse eest loomaaedade kogukonna arengusse.

"Meil on hea meel esitleda Mati Kaalu WAZA auliikmena ning tunnustada sellega tema tööd enam kui nelja aastakümne vältel ülemaailmse loomaaedade ja akvaariumide kogukonna edendamisel. Härra Kaal on andnud märkimisväärse panuse Tallinna loomaaia arendamisse, Eesti loodushoiu- ja hariduse edendamisse kui ka ohustatud liikide kaitsmisse. On ülimalt meeldiv, et härra Kaal on nii pikka aega mänginud sedavõrd olulist rolli ülemaailmses loomaaedade ja akvaariumide kogukonnas. Loodame, et auliikmeks olemine võimaldab tal jätkuvalt olla osa WAZA perest," märkis WAZA kõneisik Gavrielle Kirk-Cohen Tallinna loomaaiale.

"Kui kristalselt aus olla, siis on see minu jaoks vägagi liigutav teade. Olen ju 48 aastat olnud loomaaianduses tegev ja kui WAZA, loomaaedade maailmaorganisatsioon, mis ühendab juhtivaid teaduspõhiselt tegutsevaid loomaaedu üle kogu maailma, on pidanud vajalikuks teha niisugune otsus, siis võib uskuda, et kõik see 65 protsenti minu senisest elust pole siiski olnud pelgalt tühikargamine," märkis Kaal.

WAZA auliikmelisus on tunnustus, mis võtab kokku Mati Kaalu olulise rolli kolmes väga erinevas ning keerulises ajaetapis: loomaaia edendamise Nõukogude Liidu piiratud tingimustes, keerukal ülemineku perioodil ning sellele järgneva Tallinna Loomaaia arenduse. Mati Kaalu panuseta ei oleks Tallinna loomaaed selline nagu ta täna on. Samuti ei oleks mitmeid globaalseid protsesse sellisel kujul, kui nad praegu on, näiteks amuuri leopardi ja euroopa naaritsa liigikaitseline tegevus. Eluaegne WAZA liikmelisus võimaldab Mati Kaalul jätkata osalemist WAZA globaalsetes ettevõtmistes.

Kommentaarid puuduvad