Tallinnas leiti uus rootsiaegne kalmistu

Seitsmesed

Tallinnas Kalamajas Oda ja Küti tänava nurgal käivad ettevalmistustööd uue maja ehitamiseks, mille käigus avastati rootsiaegne kalmistu ning selle olemasolust polnud teadlastel aimugi, kirjutab Postimees. 

«See on täielik avastus, sest selle kalmistu kohta pole ühtegi teadet olnud. Kalmistuid Eestis eriti sageli ei avastata, kuigi viimaste aastate suurte arenduste eel on mõni välja tulnud.» rääkis Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi arheoloog Martin Malve.

Leitud kalmistut pole märgitud ühelgi kaardil ega plaanil, küll aga on rootsiaegsete kaartide peal Kalamaja kirik. Paraku on see kaardile pandud nii skemaatiliselt, et pole võimalik aru saada, mis oli selle täpne asukoht.

Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna arheoloog Ragnar Nurk ütles, et üldise ajaloolise konteksti põhjal võib arvata, et kalmistu pärineb 16. sajandi teisest poolest või võib-olla 17. sajandi esimesest poolest.

Täispikka artiklit loe portaalist Postimees.

Kommentaarid puuduvad