Snelli tiik pumbatakse tühjaks ja puhastatakse

Seitsmesed

Tallinna Kesklinna valitsus kuulutas välja hanke ettevõtja leidmiseks, kes pumpab Snelli tiigi tühjaks ja puhastab tiigi, vahendab BNS.

„Oleme regulaarselt korraldanud Snelli tiigi puhastamist sinna sattunud prügist ja kaasanud isegi tuukreid, aga see on ilmselgelt n-ö pinnapealne lahendus. Viimane põhjalik puhastus setetest tehti juba enam kui 30 aastat tagasi, nii et on viimane aeg tiik jälle tühjaks pumbata ning kogunenud mudast ja prügist puhastada," ütles Kesklinna linnaosa vanem Vladimir Svet.

Riigihankega võitja peab Snelli tiigi veest tühjendama ning puhastama settest, seejärel tiigi taastama ning tegema korda tiigi ümbruse ja pargiala. Tööd tuleb teha vastavalt eelprojektile ja nii keskkonna- kui muinsuskaitse nõudeid järgides. 

„Snelli tiigi puhastamine on samm Toompargi ala tervikliku korrastamise suunas. Eelmisel kevadel sai lammutatud tiigi kaldal pikka aega silma riivanud ja korrarikkujaid ahvatlenud kuur, harvendatud põõsaid ja parandatud pargi valgustust. Pärast tiigi puhastamist saab mõelda võimalusele rajada kaldale kaasaegne pargipaviljon või kohvik, kus võiks suvel olla ka paadilaenutus ja talvel uisurent – kui meil veel talve tuleb,“ lisas Svet.

Kommentaarid puuduvad