Kersti Kaljulaid tutvub Antarktikas pingviinidega

Seitsmesed

Antartikat külastav president Kersti Kaljulaid tutvus seoses Bellingshauseni ekspeditsiooni tähistamisega pingviinide eluga ning samuti Uruguai ja Lõuna-Korea polaaruurijatega, vahendab ERR.

"Tutvusime Antarktika asukate, nii inimeste kui loomade jää- ja kiviklibuvahelise eluga. Siinne teadustöö on selline, millesarnast saab teha ainult siin mandril - kasvõi kliimamuutuste kiiruse tõttu. Siinsete teadlaste pühendumus on muljetavaldav," teatas Kaljulaid sotsiaalmeedias.

Poolkuu saarel jälgis president koos saatjaskonnaga valjaspingviinide koloonia toimetamisi. "Kohalikust faunast näeb siin-seal rannas lebamas ka erinevat liiki hülgeid, kes aga nagu paljud siinsed elukad inimest eriti ei pelga. Nad ei näe inimeses endile ohtu, sest jahipidamist ei toimu ja loomi taga ei aeta. Inimeste lähedal kasvanud metsloomade inimpelglikkus on meile ju teada," kirjeldas Kaljulaid oma reisielamusi.

Kaljulaid märkis oma postituses, et Bellingshauseni meeskonna eesmärk oligi tutvuda siia mahajäänud ajaloopärandiga. "Mõtisklesime vaalapüügi minevikust, selle olulisusest ja kuidas tehnoloogiline muutus ning vaalade väljasuremise äärele jõudnud arvukus lõpetasid kommertsliku vaalapüügi. Nüüd on vaalade populatsioon taastunud või taastumas ja oleme ka ise laeva pardalt neid silmanud."

Täispikka artiklit loe portaalist ERR.

Kommentaarid puuduvad