Uuring: enamus ei ole nõus leppima väiksema palgaga lühema tööpäeva nimel

Seitsmesed

Kui viimasel ajal on aina rohkem veeretatud mõtet tööpäeva lühendamise üle, siis Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee korraldatud uuringust selgus, et enamus selle nimel palgalangetust kogeda ei tahaks, kirjutab BNS.

Pea kaks kolmandikku ehk 65 protsenti töövõtjatest ei nõustuks kuuetunnise tööpäeva puhul palgalangusega. Vastukaaluks tõi 28 protsenti vastajatest välja, et neile oleks väiksem palk aktsepteeritav. 23 protsenti lepiks lühema tööaja nimel kuni 10-protsendilise palgalangusega, kolm protsenti töötajatest 20-protsendilise palgalangusega ja üksprotsent töötajatest on valmis kuuetunnise tööpäeva nimel saama lausa 30 protsenti vähem palka. Lisaks tõi seitse protsenti töötajatest välja, et neil juba ongi lühem kui kaheksatunnine tööpäev.

„Kui homsest alates rakenduks kuuetunnine tööpäev, siis kasvaks ka hüppeliselt ületundide tegemise trend,“ leiab CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. „Nimelt Eesti tööturul valitseb tööjõupuudus, mis on kasvatanud töötajate töökoormust. Paljudel töötajatel jääb suurenenud töökoormuse tõttu puudu isegi kaheksast töötunnist ja viimased uuringud näitasid, et ületunde teeb tervelt 43 protsenti töötajatest. Ületöötamine ei ole aga jätkusuutlik lahendus tööjõupuudusega tegelemiseks ja unistus lühemast tööpäevast on hoogu kogumas.“

Henry Auväärt lisas, et huvi paindlikuma tööaja järele on selgelt olemas, millele viitavad ka värske uuringu tulemused, kus pea pooled IT-sektori töötajatest on valmis lühema tööaja nimel isegi vähem palka saama. „Näib et tööandjad, kes suudavad pakkuda praegusel ajal lühemat tööpäeva, saavad värvata talente enda meeskonda väiksema palgakuluga.“

Selgelt erineb teistest valdkondadest infotehnoloogia sektor, kus lausa ligi pooled vastanutest ehk 47 protsenti oleks valmis palgas kaotama, et vähem töötada. Iga kümnes IT-sektori töötaja on valmis loovutama isegi 20 protsenti oma palgast, et ei peaks päevas tegema kaheksatunniseid tööpäevi. Lisaks selgus uuringust, et IT-sektoris on juba praegu lühem tööpäev kaks korda levinum kui teistes valdkondades – tervelt 14 protsenti antud sektori töötajatest tõid välja, et nad töötavad vähem kui kaheksa tundi päevas.

Lühema tööpäeva nimel on teistest rohkem valmis palgas kaotama ka assisteerivate tööde esindajad ning turunduse-, reklaami- ja PR valdkonna töötajad, vastavalt 35 ja 24 protsenti.  Kõige vähem on lühema tööpäeva nimel valmis palgas kaotama riigisektori töötajad, neid olid vaid 19 protsenti vastanutest).

Kõige vähem kogetakse lühemat tööpäeva transpordi- ja logistikasektoris, kus kõigest kolm protsenti töötajatest tõid välja, et nad teevad päevas vähem töötunde. Keeruline on seis ka tööstuses ja tootmises, kus reaalsuses saab lühemat tööaega nautida vaid neli protsenti vastanuist. Tööstussektoris oleks valmidus lühema tööpäeva nimel väiksema palga eest töötada 27 protsendil töötajatest.

Parem ei ole lugu ka müügivaldkonnas ning juhtide seas, kus samuti naljalt päeva lühendada ei saa või ei taheta. Seega töötaja, kes sooviks teha tööd vähem kui kaheksa tundi päevas, peaks CVKeskus.ee uuringu andmetel suunama pilgu IT-sektori poole.

Tundub, et muust Eestist on õige pisut lahti rebinud Tallinn ja Tartu, kus vähem töötunde saavad nautida vastavalt seitse ja kaheksa protsenti vastanutest. Eks ole neis piirkondades ka rohkem IT-ettevõtteid. Teises skaala otsas on pärnakad, kus kõigest kolm protsenti töötajatest töötavad lühema tööajaga.

Tööjõudu jääb Eestis aastakümnetega vähemaks ja paarikümne aasta pärast tuleb meil hakkama saada tunduvalt väiksema arvu töötajaskonna ja seega ka tööle kulutatud ajaga. „Seetõttu tuleb paratamatult liikuda suunas, kus sõltuvus tööl veedetud tundidest väheneks,“ leiab Henry Auväärt.

„Automatiseerimine ja digitaliseerimine on trendid, millest ei pääse ka Eesti tööturg ja mis tõenäoliselt aitavad meil ka vähem sõltuda ajast, kuna masinad võtavad üle aeganõudvad rutiinsed ülesanded. Täna on Eestis siiski veel liiga palju töid, kus töö tulemusi tahetakse või saabki mõõta ainult ajas. Lühem tööpäev tähendaks seal negatiivset mõju ettevõtete tulemustele ning majandusele üldisemalt.“

„Arutelu paindlikuma tööaja üle on aga kindlasti vajalik, et suureneks valmisolek automatiseerida ja muutuks suhtumine ka töösse. Tööl veedetud tundidest tähtsamaks peaks saama puhanud ja motiveeritud töötaja, kes suudab anda suurema panuse ettevõtte eesmärkide täitmisesse,“ lisas Henry Auväärt.

Kommentaarid puuduvad