Eesti toetab Austraaliat 50 000 euroga

Seitsmesed

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil eraldada 50 000 eurot Austraalia võsapõlengute tagajärgede leevendamiseks, kirjutab BNS.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks ettepaneku eraldada välisministeeriumile valitsuse reservist 50 000 eurot, et toetada Rahvusvahelise Punase Risti Komitee tegevust Austraalias võsapõlengute tagajärgede leevendamisel, edastas valitsuse pressiesindaja.

Austraalia Punane Rist tegutseb võsapõlengutes kannatanud inimeste päästmise, neile peavarju-, toiduabi ja psühholoogilise abi pakkumise, kannatanute majapidamiste taastamistööde nõustamise ja muuga, mis aitavad leevendada päästetute kannatusi.

Kuna Austraalia ei kuulu vähemarenenud riikide hulka, ei saa välisministeerium toetust maksta arengukoostöö ja humanitaarabi eelarvest. Samamoodi toetas Eesti valitsuse reservfondist Ameerika Ühendriike 2017. aasta augustis Texase osariiki tabanud looduskatastroofi tagajärgede leevendamisel.

Kommentaarid puuduvad