HÕFF toob laiema publiku ette elevust tekitanud Eesti märulifilmi

Seitsmesed

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) toob laiema publiku ette elevust tekitanud Eesti märulifilmi „Õiglus” - täpselt kolme kuu pärast algava festivali passid on juba müügil, kirjutab BNS.

Novembris esilinastunud ja seni vaid kitsas ringis näidatud õhinapõhise märulifilmi „Õiglus” on kirjutanud, lavastanud ja produtseerinud saatest „Eesti selgeltnägijate tuleproov” tuntud Toomas Aria. See räägib ebaõiglaselt vangis istunud Ahtost, kes tahab pärast vabanemist taastada õigluse. Ahtot kehastab Aria ise. Filmi on juba hakatud nimetama kultuslikuks.

HÕFF-i juhi Helmut Jänese sõnul ei ole „Õiglus” lihtsalt järjekordne film üleküllastunud filmiturul, vaid nähtus. „Nii-öelda mees metsast ehk meie enda Tommy Wiseau või Neil Breen on hakkama saanud sellega, mida paljud soovivad, aga pole saavutanud. Veel enne, kui filmi õieti keegi näinudki on, räägivad sellest kõik – meediast fännideni välja. Miks? Tulge HÕFF-ile ja te näete esimesena filmi, millest tulevikus räägitakse tõenäoliselt kui kultusteosest,” ütles ta.

30. aprillist 3. maini Haapsalu kultuurikeskuses aset leidev Baltimaade suurim žanrifilmide festival toob taas vaatajate ette valiku kõige uuematest õudus- ja fantaasiafilmidest, kultusklassikute töödest ja maailma filmikunsti varamust.

Erilise tähelepanu all on tänavu Eesti fantaasia- ja B-filmid, oodata on põnevaid külalisi maailma eri otstest, aset leiab trash-filmide maraton ja palju muud. Festival avatakse suurejoonelise HÕFF-i marsiga läbi Haapsalu linna.

Festivali passid on juba müügil HÕFF-i koduleheküljel ja PÖFF-i koduleheküljel.

Kogu festivali programm avalikustatakse ja piletite müük algab 9. aprillil.

Kommentaarid puuduvad