Varjupaikades algab sõbrakuu kampaaniaga “Sõpra tunned sabast!”

Seitsmesed

Varjupaikade MTÜ-sse kuuluvad loomade varjupaigad üle Eesti tähistavad sõbrakuud kampaaniaga "Sõpra tunned sabast!", et väärtustada inimsuhete kõrval ka suhteid loomadega, kirjutab BNS.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul kutsuvad varjupaigad juba traditsiooniks saanud kampaaniaga inimesi üles leidma endale varjupaigast kass-sõpru. “Iga kassiga, kes leiab veebruaris uue kodu, anname kingitusena kaasa transpordiboksi, millega loom varjupaigast turvaliselt koju toimetada,” ütles ta.

Tema sõnul on nii kassile kui ka tema uuele perele ohutum, kui kass on sõidu ajal selleks ette nähtud boksis, mitte süles või autos lahtiselt. „Ka hiljem on transpordiboks vajalik, näiteks selleks, et viia kass vähemalt üks kord aastas loomaarsti juurde,“ lausus Priks.


Foto: varjupaik.ee

Eelmisel aastal saatis Varjupaikade MTÜ sõbrakuul turvaliselt koju 69, 2018. aastal 87 ja 2017. aastal 101 kassi. Praegu ootab MTÜ seitsmes varjupaigas uue kodu leidmist 323 kassi.

Kõik varjupaigast uude koju saadetavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. “Samas soovime alati enne loovutamist veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus. Meie eesmärk on, et loomad saaksid endale hooliva kodu kogu eluks,” ütles Priks.

Varjupaikades kodu ootavate loomade kohta saab teavet nende VEEBILEHEL. Lähemat tutvust saab loomadega teha varjupaikades kohapeal.

 

Kommentaarid puuduvad