President Kaljulaid osaleb Müncheni julgeolekukonverentsil

Seitsmesed

President Kersti Kaljulaid osaleb nädalavahetusel Münchenis toimuval iga-aastasel välis- ja julgeolekupoliitika konverentsil, kus ta esineb Ukraina tulevikku puudutaval arutelul, modereerib tehisintellektiteemalist arutelu ning räägib suvel Tallinnas toimuvast Kolme Mere Algatuse tippkohtumisest.

Presidendi julgeolekunõuniku Peeter Kuimeti sõnul on Müncheni julgeolekukonverents üks maailma mainekamaid ja mõjukamaid välispoliitikaüritusi ning kõikidele Eesti esindajatele suurepäraseks võimaluseks Eesti seisukohti tutvustada, teatas presidendi kantselei pressiteenistus.

„President Kaljulaid räägib tänavusel konverentsil esmajoones suvel Tallinnas toimuvast Kolme Mere Algatusest. Samavõrd oluline on ka tehisintellekti-teemalise paneeli modereerimine, kuna tegemist on valdkonnaga, mis aina enam hakkab mõjutama meie julgeolekut,“ selgitas Kuimet.

Laupäeval kõneleb Kaljulaid koos Ukraina presidendi Volodimir Zelenskõiga YES-i ehk Yalta European Strategy korraldatud Ukraina-teemalisel arutelul. Seejärel modereerib Kaljulaid tehisintellektiteemalist paneeli, mis käsitleb tehisintellekti mõju ühiskonnale ja julgeolekule. Paneelis osalevad veel USA tehisintellektiteemalise julgeolekukomisjoni esimees ja endine Google’i tegevjuht Eric Schmidt ning Hiina parlamendi väliskomisjoni aseesinaine suursaadik Fu Ying. Seda kantakse ka otse üle aadressil securityconference.org/msc-2020/live/townhall

Õhtupoolikul kõneleb president Kaljulaid koos USA energiaministri Dan Brouillette’iga Kolme Mere Algatuse teemalisel ümarlaual ning vestleb investoritega kõrgetasemelisel Angermayer Policy & Innovation Forumi ümarlaual, mille põhiteemad on Kolme Mere Algatus, e-riik ja digitaalne ühiskond.

Kaljulaidil on konverentsi ajal lisaks plaanis kohtumised Kuveidi peaministri, šeik Sabah Khalid Al-Hamad Al-Sabahiga, Kasahstani presidendi Kassõm-Žomart Tokajeviga ning Põhja-Makedoonia presidendi Stevo Pendarovskiga.

Müncheni julgeolekukonverents on olulisim atlandiülene julgeoleku- ja välispoliitika alane arutelu, mis toob kokku riigijuhte ja julgeolekupoliitika mõtestajaid üle maailma, et koos analüüsida maailma julgeolekut mõjutavaid trende.

Kommentaarid puuduvad