Raimond Kaljulaid: Ratas on ühiskonda lõhkunud rohkem kui keegi teine

Seitsmesed

Tallinna sotside (SDE) juht Raimond Kaljulaid märkis peaminister Jüri Ratase aastapäevakõnet kritiseerides, et Ratas on lõhkunud eesti ühiskonda rohkem kui ükski teine poliitik taasiseseisvunud Eesti ajaloos.

Kaljulaid viitas Ratase mõttekäigule sellest, kuidas Eestis süveneb varanduslik kihistumine ja jätkub ääremaastumine, sotsiaalhoolekanne on seejuures ebarahuldav, inimlikkust surutakse numbritesse ning Eesti strateegilise arengu küsimustes puudub isegi mõõdukas konsensus.

"Jüri Ratas on tänaseks valitsusjuht neljandat aastat. Kui selle aja jooksul ei ole suudetud käivitada ja teha reforme, mis neid suundumusi muudaks, siis ehk tuleks sidusama ühiskonna eesmärgi saavutamiseks otsida riiki juhtima võimekamat meeskonda?" küsis Kaljulaid retooriliselt. "Mis aga puudutab "isegi mõõduka konsensuse puudumist", siis ma paraku ei oska nimetada taasiseseisvunud Eesti ajaloost poliitikuid, kes oleks oma otsustega teinud rohkem ühiskonna ühtsuse ning koosmeele lõhkumiseks kui Keskerakonna juhid möödunud aasta kevadel parempopulistidega valitsust moodustades."

Kommentaarid puuduvad