Malis teenivad sõdurid tähistasid vabariigi aastapäeva rivistusega

Seitsmesed

Malis teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid vabariigi aastapäeva piduliku rivistusega ja võtsid omavahel mõõtu Eesti-teemalises viktoriinis, kirjutab BNS.

Esmaspäeva hommikul Gao baasis toimunud Eesti vabariigi aastapäeva pidulikul rivistusel pidas kõne eestlastega koos teeniva Prantsuse Võõrleegioni pataljoni ülem kolonel Arnaud Guerry ning major Allar Eesmaa, kes andis kontingendi allohvitseridele üle Eesti kaitseväe juhataja poolt omistatud uued auastmed, edastas kaitseväe peastaap.

„Eesti kontingendi nimel tänan meie lähedasi ja sõpru vankumatu toetuse eest. Teie toetus on meile sõduritele vajalik ja oluline,“ ütles kontingendi vanem major Allar Eesmaa. „Loodan, et kõigil kodus ja võõrsil oli meeleolukas Eesti Vabariigi aastapäev, mille veetsite sõpradega nagu meie siin liitlastega,“ lisas major Eesmaa.

Õhtul korraldas vabariigi aastapäeva õhtusöögi Eesti toetuselement NSE-5, kes pakkus Eestist saadetud kalja ja alkoholivaba õlut, seljankat ja pitsat.

Õhtusöögi osaks oli Eesti-teemaline viktoriin, millest võtsid osa ka Gao baasis teenivad Prantsuse, Ühendkuningriigi ja Taani sõjaväelased.

Operatsioonil Barkhane teeniv Eesti kontingent elab Malis Prantsusmaa baasis, kus teenib üle 1500 sõjaväelase. Lisaks jalgsi ja soomustatud patrullide läbiviimisele transportööridel SISU XA-188 EST peavad Estpla-34 sõdurid mehitama oma baasi pääslaid ja vaatlusposte ning täitma kiirreageerimis-üksuse ülesandeid. Rahvuslik toetusüksus NSE-5 toetab Estpla-34 logistikaalaselt. Eesti üksuste rotatsioonid Malis kestavad neli kuud ja Estpla-34 saabub koju aprillis.

Kommentaarid puuduvad