Kohus ei vabastanud politseiniku tapjat Romeo Kaldat vanglast

Seitsmesed

Viru maakohus ei vabastanud vanglast Romeo Kaldat, kes kannab politseiniku tapmise eest eluaegset vangistust. Kohus arutas 45-aastase Kalda vabastmist jaanuar lõpus ning siis olid nii prokuratuur kui ka vangla sellele vastu. Nüüd jõudis kohus otsusele ning leidis, et Kalda peab talle määratud eluaegset vangistust trellide taga edasi kandma, vahendab BNS.

Kalda sai politseiniku tapmise eest 1996. aastal surmanuhtluse, kuid Tallinna ringkonnakohus asendas selle 1997. aasta veebruaris jõustunud kriminaalkoodeksi muudatuse järel eluaegse vanglakaristusega.

Seaduse järgi saab eluaegse vangi karistuse kandmiselt enne tähtaega vabastada, kui tal on karistusest kantud vähemalt 25 aastat.

Süüdistuse järgi haavas Kalda 1996. aasta 27. aprilli öösel tulevahetuses surmavalt teda korterivarguse järel jälitanud Lasnamäe politseikomissari Mart Laant.

Viimati oli Kalda kohtu all niinimetatud Murru vangla süüasjas, kus ta mõisteti süüdi mõrvale ässitamises ja piinamises ning talle mõistetud kaheksa-aastane vanglakaristus loeti kaetuks tema eluaegse vangistusega.

Kalda on aastaid pommitanud kohtuid erinevate kaebustega vanglate toimingutele. Kalda vaidlustanud vatijope kandmise kohustust ning nõudnud õigust põletada kambris viirukiküünlaid, samuti on ta nõudnud vanglas öörahu viimist hilisemale ajale ja võidelnud tema konvoeerimisel käeraudade kasutamise vastu.

Kommentaarid puuduvad