Haridusministeerium soovitab koolidel lähtuda terviseameti soovitustest

Seitsmesed

Haridus- ja teadusministeerium soovitab haridusasutustel seoses koroonaviiruse levikuga jälgida terviseameti soovitusi ning vajadusel võtta kasutusele täiendavaid ettevaatusabinõusid viiruse leviku ennetamisel, vahendab BNS.

Ministeeriumi kinnitusel ei nõua olukord praegu haridusasutustes erakorralisi meetmeid, kuid arvestades ka grippi haigestumise hooajalist tõusu, palume pöörata olulist tähelepanu piisknakkuste ennetusmeetmetele.

Ministeerium edastas neljapäeval terviseameti koostatud soovitused haridusasutuste juhtidele ja partneritele.

Tulenevalt epidemioloogilisest olukorrast maailmas, soovitab amet teavitada lastevanemaid, kes käisid puhkamas kõnealuse viiruse suurema levikuga paikades. Võimalusel soovitatakse neil viibida koos lastega 14 päeva kodus ja jälgida perekonna tervislikku seisundit. Lapsevanematel, kelle laps ettevaatusabinõuna koju jääb, palume teavitada sellest õppeasutust. Lapsevanematel ja õpilastel soovitab ministeerium pöörduda otse kooli poole täpsemate juhiste saamiseks õppetöö korraldamise osas.

Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles haridusasutuste juhte ja pidajaid jälgima olukorda oma asutuses ning tegutsema vastavalt olukorrale, järgides Terviseameti soovitusi. Kool hindab koos pidajaga, kas olukord asutuses vajab sekkumist ning tegutseb seadusega paika pandud volituste piires.

Kommentaarid puuduvad