Kiik: teadaolevalt pole viirus Eestis edasi levinud

Seitsmesed

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul ei ole seni andmeid, et koroonaviiruse Eestisse toonud iraanlaselt oleks nakkus edasi levinud, küll aga plaanib valitsus kehtestada Eesti piiril täiendavad kontrollmeetmed.

Kiik märkis neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et viirusel on oma peiteaeg.

Sotsiaalminister lisas, et seoses koroonaviirusega on kokku kutsutud töörühm, kuhu kuuluvad erinevate ministeeriumide kantslerid ja asekantslerid, kelle ülesanne on vaagida võimalusi viiruse leviku tõkestamiseks. 

Välisministri Urmas Reinsalu sõnul on Eesti riigi konsulaarteenistuste ülesanne vajaduse korral inimesi aidata. "Ka tuleb arvestada, et mitmetes piirkondades võivad tekkida täidavad piirangud reisimiseks," ütles Reinsalu. 

Ta lisas, et välisministeeriumis on 24 tundi ööpäevas töös ka telefon, kust saab vajadusel erinevat infot. "Praegi on riskipiirkonnas viibimise registreerinud 105 Eesti kodanikku," märkis Reinsalu. "Karantiini all olevates piirkondades meie andmetel Eesti kodanikke pole."

Reinsalu lisas, et valitsuse positsioon on rakendada viiruse tõttu Eesti piiridel täiendavad kontrollmeetmed.

Kommentaarid puuduvad