La Muu omandas Soome jäätisetootja Suomen Jäätelö

Seitsmesed

Eesti ökojäätisetootja La Muu omandas aktsiate vahetuse teel Soome jäätisetootja Suomen Jäätelö, tehingu tulemusena muutub Soome jäätisetootja La Muu tütarettevõtteks. Eesti jäätisetootja on enda teatel Soome turule sisenemise võimalusi kaalunud paar aastat. Ühinemisega on jäätisetootja plaan tutvustada Soome turule nii La Muu tooteid kui anda hoogu Suomen Jäätelö kasvule, vahendab BNS.

"Meie ettevõtete väärtused kattuvad, aga samas on tooted ja bränd piisavalt erinevad, et teineteist täiendada," ütles La Muu asutaja ja tegevjuht Rasmus Rask pressiteates ning lisas, et lisaks Soomele on Suomen Jäätelö brändil ka ekspordipotentsiaali.

Suomen Jäätelö tegevjuht Petri Laukontause sõnul on ettevõtete tegevuse La Muu alla liigutamine mõistlik, kuna La Muu omab suuremat kogemust ettevõtte ja brändi ülesehitamisel.

Tehing toimub aktsiate vahetuse kokkuleppena, mille käigus vahetavad Suomen Jäätelö aktsionärid oma aktsiad La Muu aktsiate vastu. Aktsiate vahetuse järel on La Muu põhiaktsionärideks Rasmus Rask, Priit Mikelsaar, 2019. aastal liitunud Skyr OÜ osanikud Katre Kõvask, Erik Haavamäe ja Silver Kaur ning uue aktsionärina Suomen Jäätelö üks asutajatest, enamusosanik ja tegevjuht Petri Laukontaus. Ligi viiendik ettevõttest kuulub investeerimisplatvormi Funderbeam kaudu kaasatud väikeaktsionäridele.

Kui La Muu toodab jäätiseid mahetoorainest ning keskendub üha rohkem veganjäätistele, siis Suomen Jäätelo valmistab puhtaid klassikalisi jäätisemaitseid. Liidetuna on kahe ettevõtte müügimaht 2019. aasta numbrite alusel ligikaudu 1,7 miljonit eurot.

La Muu jõudis turule 2012. aasta detsembris ning on nüüdseks jõudnud miljoni euro suuruse aastakäibeni. Ettevõtte tootmine ja jäätisekohvik asuvad Kalamajas, Telliskivi loomelinnakus. 

Suomen Jäätelö alustas tegevust 2015. aastal Petri Laukontause eestvedamisel. Peamiselt on Suomen Jäätelö tooted müügil Kesko kauplustes Helsingi ümbruses, kokku on müügipunkte üle 100. Ettevõtte tootmine asub Helsingi lähedal Vantaas.

Kommentaarid puuduvad