Luminor plaanib võtta välkmaksed kasutusele sellel aastal

Seitsmesed

Luminor plaanib minna sellel aastal minna üle välkmaksetele, kuid täpset kuupäeva ettevõte veel ei avalda. 

"Luminori peamine prioriteet on praegu oma uute pangakanalite loomine, vanadest süsteemidest lahti sidumine ning uutele üleminek. Seetõttu ei luba hetkel välja konkreetset kuupäeva välkmaksete osas, kuid meie soov on see klientideni tuua sellel aastal," ütles pank BNS-ile. 

Hetkel on liitunud välkmaksetega kolm Eesti suurimat panka Swedbank, SEB ja LHV, mis tähendab, et ligikaudu 95 protsenti kõigist Eesti-sisestest maksetest liigub hetkega. Swedbank on võtnud välmaksed kasutusele siiski osaliselt ja täielikult plaanib pank võtta need kasutusele jaanipäevaks.

Tänavu plaanib välkmaksetega liituda ka Coop Pank. Eesti ja Euroopa pankade poolt kasutatava välkmaksete süsteemiga on liitunud ka Eesti finantstehnoloogia ettevõtte TransferWise. Iga välkmakse läheb pangale endale maksma 0,2 eurosenti. 

Kommentaarid puuduvad