PERH palub COVID-19 riskipiirkonnast saabunutel EMO-sse mitte pöörduda

Seitsmesed

Regionaalhaigla palub erakorralise meditsiini osakonda (EMO) mitte pöörduda COVID-19 ehk koroonaviiruse piirkonnast tulnud inimestel, kellel ilmnevad haigusele iseloomulikud tunnused - köha, nohu, palavik. Selliste sümptomitega inimestel tuleb kõigepealt telefoni teel nõu pidada oma perearstiga, helistada perearsti nõuandeliinile 1220 või hädaabinumbril 112, vahendab BNS.

"Kui olete hiljuti naasnud koroonaviiruse riskipiirkondadest ja teil ilmnevad haigustunnused nagu köha, nohu, palavik, siis palume mitte tulla EMO-sse, pidage kõigepealt telefoni teel nõu oma perearstiga, helistage perearsti nõuandeliinile 1220 või hädaabinumbril 112, sealt saate edasised käitumisjuhised. Vajadusel viiakse patsient kiirabiga haiglasse, Tallinnas võtab haiglaravi vajavad patsiendid vastu Lääne-Tallinna keskhaigla. Erakorralise meditsiini osakonda pöördudes võib viirus edasi levida," rõhutas Regionaalhaigla ülemarst-juhatuse liige Peep Talving. "Arvestades puhkuseperioode ning COVID-19 levikut maailmas tervikuna, palume tõsiselt kaaluda puhkusereiside ära jätmist kõikidesse riskipiirkondadesse."

Riskipiirkonnad 27.02.2020 seisuga on Hiina, Põhja-Itaalia, Lõuna-Korea, Iraan, Hong-Kong, Singapur, Jaapan ja Tenerife. Lisaks Macau, Taiwan, Malaisia, Birma, Laos, Tai, Kambodža, Vietnam (https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china, www.terviseamet.ee, https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-specified-countries-, https://vm.ee/et/koroonaviirus-2019-ncov...)

Viirushaiguse sümptomitega ei tohi patsiente haiglas külastada.

Kuna Eestis on levimas ka erinevad hooajalised viirused, sealhulgas gripp, palub haigla haiglas viibivaid patsiente külastada võimalikult vähe. Kindlasti ei tohi haiglasse lähedasi külastama tulla mistahes viiruse sümptomitega, sest nii võib seada niigi nõrga immuunsüsteemiga patsientide tervise ohtu. Samuti tuleb loobuda lähedaste külastamisest haiglas, kui olete ise terve, kuid koduste seas on viirushaiguste sümptomitega inimesi.

Kommentaarid puuduvad