Tartu laiendab rattaringlust lähivaldadesse

Seitsmesed

Tartus linnas eelmisel aastal avatud ja ülipopulaarseks osutunud rattaringlus laieneb tänavu ka lähivaldadesse.

Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa sõnul on linnalähedaste alade elanikud Tartu linnaga tihedalt seotud ning seetõttu on otstarbekas laiendada rattaringluse süsteemi ka lähivaldadesse. "Esimesena on otsuse teinud Tartu vallavalitsus, kes soovib rattaringlusega liituda juba sel hooajal. Huvi on üles näidanud ka Luunja ja Kambja vallavalitsus," sõnas Meeksa.

Rattaringlust haldav Tartu Linnatransport hangib laiendamiseks vajaliku tehnika Tartusse rattaringluse rajanud Kanada firmalt Bewegen Technologies Inc. Esimeses etapis ostetakse kaks rattaringluse infoposti, 40 rattadokki ja 26 elektriratast. Juhul, kui süsteemiga liitub ka Luunja vald, hangitakse lisaks veel kaks infoposti, 40 rattadoki ja 19 elektriratast. Kambja vald planeerib liituda rattaringlusega aastal 2021. Plaanides on parklad Ülenurmes ja Tõrvandis.

Esimeses etapis ehitatakse rattaparklad Kaupmehe tn 2a juurde ja Kõrveküla keskusesse Vasula ja Pärna tänava ristmikule. Tehnika ostu ja parklate ehitust rahastab Tartu vald. Tartu linnatransport sõlmib liituvate valdadega rattaringluse opereerimise lepingud.

Kommentaarid puuduvad