Kõrgkooli lõpetavad esimesed kiirabitöötajad, kes on läbinud intensiivse õppeaasta samal ajal töötades

Seitsmesed

Täna kell 11 toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli aatriumis (Kännu 67, Tallinn) lõpuaktus, kus kutseõppe lõputunnistuse saavad esimesed erakorralise meditsiini tehnikud, kes õppisid aasta aega Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli töökohapõhises õppes, töötades samal ajal Tallinna Kiirabis.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul on töökohal õppimine populaarsust koguv nii tööandjate kui ka õppijate seas: „Täna lõpetavad kõrgkooli esimesed erakorralise meditsiini tehnikud, kes õppisid töökohapõhiselt Tallinna Kiirabis. Värskete lõpetajate ja õpetajate tagasiside abil töötame selle nimel, et teha õpet tulevikus veelgi tõhusamaks“.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kutseõppeosakonna juhataja Piret Tamme aga tõdeb, et tänane aktus tõestab töökohapõhise õppe vajalikkust täiskasvanud õppijale: „Kui veel 12 aastat tagasi alustasime töökohal õpetamisega, olime veendunud, et selline vorm sobib vaid üksikutele õppekavadele. Tänane aktus aga näitab õppevormi paindlikkust ning sobivust ka mitmetele erialadele, sealhulgas erakorralise meditsiini tehniku õppekavale,“ sõnab Tamme.

Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on töökohapõhine õpe koostöös kõrgkooliga sujunud edukalt: „Arvestades asjaolu, et erakorralise meditsiini tehnikud on meie jaoks märgilise tähtsusega, oleme kõrgkooliga koostöö üle väga rõõmsad ja tänulikud,“ kommenteerib Adlas.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (nt Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm).

Kommentaarid puuduvad