Palju õnne! Tänavuse Oskar Lutsu huumoripreemia saab Argo Aadli

Seitsmesed

Palamusel antakse aprilli alguses välja järjekordne Oskar Lutsu huumoripreemia, mille saab näitleja Argo Aadli, vahendab BNS.

Palamuse rahvamajja kogunenud žürii otsustas, et preemia 32. laureaadiks saab Tallinna Linnateatri näitleja Argo Aadli, kes on loonud sisukaid lavarolle nii koduteatris kui ka väljaspool seda, ent huumorisõpru on ta rõõmustanud eelkõige miilitsamees Jüri Kessnerina teleseriaalis "ENSV" ning Kokaviidika küla rahvatantsuhuvilise postiljoni Herbert Vinguna, kes algselt figureeris Kanal 2 "Suures komöödiaõhtus", nüüd aga raadiojaama Retro FM hommikuprogrammis.

Argo Aadli (39) on sündinud ja kasvanud Kundas ning lõpetanud 2002. aastal 20. lennu koosseisus Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli. Samast aastast on ta Tallinna Linnateatri näitleja. Tema loodud lavarollide galerii on külluslik ja mitmepalgeline. Huvitav on märkida, et loometee on toonud Argo Aadlit ka Palamusele: ta tegi kaasa 2012. aasta suvel MTÜ Look eestvedamisel Palamuse muuseumi õuel välja toodud suvelavastuses "Nõiutud kevade", kehastades seal Jorh Adniel Kiirt. Ka huumoripreemia žürii tõstis Argo Aadli puhul esile tema oskust luua eripalgelisi humoorikaid karaktereid.

Tunnustust on Argo Aadli oma näitlejatöö eest pälvinud ka varem. 2003. aastal pälvis ta näiteks noorele näitlejale mõeldud Kristallkingakese auhinna, 2011. aastal aga Ants Lauteri nimelise auhinna.

Kui žürii preemia saatuse ära oli otsustanud, tehti otsus telefonitsi teatavaks ka preemia saajale. Argo Aadli tunnistas, et peab ootamatu uudise üle veel natuke mõtlema. "Lutsu preemia saajate reas on vägagi austusväärseid inimesi. Ei oska ennast esimese hooga sinna paigutadagi. Aga olen igal juhul tänulik inimestele, kes selle otsuse tegid," sõnas Aadli. Kohe lepiti kokku ka preemia kätte andmise aeg. Argo Aadli lubas olla Palamuse publiku ees laupäeval, 4. aprillil kell 14.

Oskar Lutsu huumoripreemiat annab praegu välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega. Nagu varasematel aastatel, koguneb laureaadile üle antav summa suuresti huumorisõprade – üksikisikute ja asutuste-ettevõtete – annetustest. Annetused on oodatud Jõgeva vallavalitsuse arveldusarvele nr EE412200001120155067 (Swedbank) või EE861010102021814008 (SEB Pank). Ülekande tegemisel lisada selgitusse märksõna "Huumoripreemia".

Kommentaarid puuduvad