LHV võttis kasutusele Apple Pay makselahenduse

Seitsmesed

Alates teisipäevast saavad LHV pangakaartide omanikud kasutada kaupluses ja internetis maksmiseks Apple Pay makselahendust, kirjutab BNS.

Apple Pay on iPhone'i ja teiste Apple'i nutiseadmete makselahendus, mis võimaldab viipemaksega maksmist kaupmehe juures, aga ka tasumist internetis või erinevates äppides. Kasutades Apple Payd kaob vajadus pangakaardi kaasaskandmiseks, teatas LHV.

"Kuivõrd pea pooled meie kliendid kasutavad just iPhone'i ning telefoniga maksmine on tõeliselt mugav, võib eeldada, et uus lahendus leiab kiirelt palju kasutajaid," ütles LHV jaepanganduse juht Kadri Kiisel pressiteates.

LHV pangakaarte saab esialgu Apple Paysse lisada Walleti kaudu, kuid peagi on Apple Pay aktiveerimise võimalus ka LHV mobiiliäpis. Meeles tasub pidada, et kaart tuleks lisada eraldi igasse seadmesse, millega klient soovib Apple Payd kasutada.

Apple Pay kasutamiseks peab Apple'i seadmel olema Face ID või Touch ID ning tarkvara uusim versioon. Lisaks on vajalik Apple ID konto.

Makstes Apple Payga ei talletata pangakaardi andmeid seadmesse, vaid määratakse kordumatu seadmekohane number, mis krüpteeritakse ja talletatakse seadme turvaelemendis. Iga tehing autoriseeritakse ühekordse kordumatu turvakoodi abil. Turvalisust lisab see, et iga iPhone’is, Apple Watchis, iPadis või Macis tehtud tehing on vaja kinnitada näotuvastusega, sõrmejäljega või parooliga. 

Apple Pay makselahendus laienes Eestisse juunis, esialgu toetasid lahendust vaid veebipangad Monese, Revolut ja N26. Detsembrist on võimalik lahendust kasutada Swedbanki klientidel ning alates selle aasta veebruari keskpaigast ka Citadele klientidel.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus.  LHV pangateenuseid kasutab üle 207 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 176 000 aktiivse kliendi.

Kommentaarid puuduvad