Tartu Ülikooli kliinikum rajas EMO ette mobiilse triaažikabineti

Seitsmesed

Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ees on alates laupäevast mobiilne triaažikabinet, et ennetada koroonaviiruse kontrollimatut levikut haiglaruumidesse.

"Tekkinud COVID-19 viiruse epidemioloogilises olukorras on oluline kasutada lisameetmeid, et tagada haiglaravil viibivate patsientide ning haigla töötajate kaitse," ütles kliinikumi kriisijuhtimismeeskonna juht professor Joel Starkopf pressiteate vahendusel.

Inimeste mittevajalik liikumine tuleb viia miinimumini ning vältida nende kogunemist riskitsoonidesse, milleks haigla on. Mobiilse triaaži peavad läbima kõik ise erakorralise meditsiini osakonda pöördujad. Triaažikabinetis võetakse patsiendi anamnees ning selgitatakse edasise ravi vajalikkus. Mobiilses kabinetis töötavad erakorralise meditsiini osakonna töötajad, kes kasutavad kaitseriietust võimaliku COVID-19 viiruse leviku ennetamiseks.

Erakorralise meditsiini osakonna töötajad panevad inimestele südamele, et nad pöörduksid terviseprobleemi korral esmalt perearsti või perearsti nõuandeliini 1220 poole. COVID-19 viiruse kahtlusega patsientidel palutakse samuti esmalt pöörduda perearsti, perearsti nõuandeliini või häirekeskuse poole telefonil 112.

Kommentaarid puuduvad