Kaljulaid kutsub õhtul inimesi aknale tulukesega lehvitama

Seitsmesed

President Kersti Kaljulaid kutsub inimesi esmaspäeva õhtul kell 20 seisma oma koduakna juures, süütama telefoni tagaküljel tulukese või taskulambi, ning sellega kaks minutit lehvitama, vahendab BNS.

„Nii saame avaldada toetust kõigile neile, kes päevast päeva eesliinil töötades hoiavad ühiskonna vereringe töös. Saame ka näidata, et hoolime ja meile läheb korda, kuidas naabril, oma tänava ja hoovi inimestel läheb,“ ütles riigipea pressiteenistuse teatel.

„Oleme kriisis, milletaolist keegi pole veel kogenud. Et me ühiskonnana sellest võimalikult valutult läbi tuleksime, ei piisa kriisikomisjonide otsustest, ametnike soovitustest ja korraldustest, vaid igaüks saab ja peab panustama. Iga inimese panus on erinev, ent ühtviisi vajalik. Alustades enda sotsiaalse lävimise vähendamisest ja oma vanematele või vanemaealistele sugulastele helistamisest,“ rääkis Kaljulaid.

Esmaspäeva õhtul kell 20 esmakordselt toimuv ettevõtmine „Lehvita, sest hoolid!“ annab võimaluse avaldada toetust neile sadadele ja tuhandetele inimestele, kes iga päev pingutavad oma tervisega riskides, et meie ühiskond toimiks ja elutähtsad teenused töötaksid – meedikud, lasteaedade töötajad, häirekeskuse inimesed, bussijuhid, poemüüjad, toidukullerid ja paljud teised. „See annab ka meile kõigile võimaluse näidata, et hoiame rasketel hetkedel ühte,“ sõnas Kaljulaid.

Üleskutse hashtag on #LehvitaSestHoolid ja riigipea kutsub pilte üleskutsega liitunutest oma Facebooki lehele postitama. 

Kommentaarid puuduvad