TTJA soovitab võimalikult sageli eluruume tuulutada

uudised.ee

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) soovitab koroonaviiruse leviku ajal tagada kodudes puhas siseõhk, tuulutades ruume nii tihti kui võimalik.

TTJA märkis neljapäeval, et viirus ei levi ventilatsiooni kaudu töökorras ventilatsioonisüsteemides, toonitades tuulutamise vajalikkust lisaks eluruumidele ka kortermajade trepikodades.

Vanades, loomuliku ventilatsiooniga hoonetes viivad väljatõmbelõõrid võimaliku viiruse koos väljatõmbeõhuga korterist välja. Loomuliku ventilatsiooni puhul on vajalik akende kaudu tuulutamine. Ventilatsiooniavasid ei tohi sulgeda, sest ventilatsiooni vähenemine tekitab olukorra, kus viirus püsib siseõhus kauem.

Kui naabri valesti paigaldatud pliidikubu puhub teise korterisse toidulõhna, tuleb sellest teada anda oma korteriühistule ning maja hoolduse ja korrashoiu eest vastutavale isikule. Vajadusel on võimalik teibiga sulgeda lõõri ventilatsioonirest, kust õhk sisse puhub.

Nakkusohu tingimustes on vaja tagada hea ventilatsioon trepikodades, avades selleks aknaid. Liftide kasutamist on soovitatav vältida.

Terviklikult renoveeritud ja uuemad korterelamud on varustatud mehaaniliste ventilatsioonisüsteemidega. Nii väljatõmbeventilatsiooni kui ka soojustagastusega sissepuhke- ja väljatõmbeventilatsiooni süsteemides liigub õhk alati õiget pidi ja puhas siseõhk on tagatud.

Ka uuemates hoonetes on soovitav tõhustada ventilatsiooni akna kaudu tuulutusega, teatas TTJA.

Kommentaarid puuduvad