Ministeerium ei kiirusta koolieksamite tühistamisega

uudised.ee

Haridus- ja teadusministeerium ei kiirusta otsusega tühistada tänavused koolieksamid ja ootab edasisi arenguid eriolukorra võimaliku lõpetamise osas, vahendab BNS.

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Mart Laidmetsa sõnul on kõrgendatud huvi, kuidas distantsõpe Eestis edeneb ning seetõttu on ministeerium läbi helistanud kõik omavalitsused ja üldhariduskoolid. "On selgunud, et Eesti koolid olid valmis distantsõppeks ja õpetajad ja õpilased on uue vormiga harjunud. See toimib ja õppekava täidetakse," ütles Laidmets, lisades, et kõige rohkem on mures olnud lapsevanemad. 

Küll aga on Laidmetsa sõnul üles kerkinud küsimused, et mis saab eksamitest, mida teha hindamistega ja mida teha vaheaegadega. "Praegu me töötame selles teadmises, et 1. mail eriolukord lõpeb ja eksamid lükkuvad lihtsalt edasi. Eile tegi koolijuhdide ühendus ettepaneku eksamid üldse ära jätta, kuid seda ei ole võimalik ministri otsusega lihtsalt teha. Küll aga oleme ette valmistanud seaduse muutmise eelnõu, millega sätestatakse suurem paindlikus määruse tasandil teha otsuseid eksamite osas," ütles Laidmets. 

Ta lisas, et kui 1. mail lükkub eriolukorra lõpetamine edasi, tuleb haridus- ja teadusministeeriumil ka hariduse osas teha uued otsused. "Mis puudutab aga koolivaheaegu, siis õpilased on kodudes pingsalt tööd teinud ning kindlasti näeme vajadust, et aprillikuine koolivaheaeg toimub," märkis Laidmets.  

Kommentaarid puuduvad