President kutsub kasutama Naiskodukaitse kriisirakendust “Ole valmis!”

uudised.ee

Viimastel nädalatel on Eesti Naiskodukaitse kriisiäppi "Ole valmis!" alla laetud aina tihemini ning president Kersti Kaljulaidi sõnul on seda tore näha, sest selline rakendus võiks telefonis olla niikuinii, ka lihtsamatel aegadel, vahendab BNS.

"Eriti asjakohane on praegu rakenduse esmaabirubriik. Kuivõrd Eesti meditsiinisüsteem on praegu tugeva surve all, on ülioluline, et inimesed saaksid võimalikult hästi ise hakkama," tutvustas riigipea. 

Äpis on olemas ka otsehelistamise võimalus tähtsatele telefoninumbritele, milleks on 112, 1247, perearsti nõandeliin, lastearsti nõuandeliin ja nii edasi, koos selgitusega, millisel juhul kuhu helistada ning mida ja mis järjekorras öelda, kui helistada numbril 112.

„Üldised käitumisjuhised kriiside korral“ rubriigis on info nii üldiselt viirusnakkuste kui ka konkreetselt COVID-19 kohta, sealhulgas kasvõi juhised kätepesuks.

"Kellel rohkem aega süvenemiseks, on äpis nüüd ka „Küberhügieeni alusõppe moodul.“ Selles on näitlikud õppevideod ning samuti võimalus oma teadmiste testimiseks. Olukorras, kus lapsed kindlasti on tavapärasest rohkem tegevad digimaailmas, on praegu kindlasti asjakohased ka teemad „laps digimaailmas“ ja „küberkiusamine"," tutvustas Kaljulaid sotsiaalmeedias. 

Äpi kohta saab lisainfot SIIT!

Kommentaarid puuduvad