Aab: esimene kaitsevahendite saadetis Hiinast saabub esmaspäeval

uudised.ee

Esimene lend, mis toimetab Eestisse osa Hiinast ostetud isikukaitsevahenditest, jõuab kohale tuleva nädala esmaspäeval, teatas riigihalduse minister Jaak Aab.

Aab teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja vahendusel, et Hiina lepingu kogumaksumus on 11,4 miljonit dollarit. Tehtud tellimus on suuremahuline, sest see sisaldab nii haiglate, hooldekodude, päästeameti, politsei- ja piirivalveameti ning teiste ametkondade ühe kuu vajadusi. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on sõlminud lepingu rahvusvahelise logistikafirmaga. Lepingupartner koordineerib erinevatelt tootjatelt kaupade vastuvõtmise Shanghais ja korraldab kaubaveo nelja lennureisiga, millest esimene peaks maanduma 6. aprillil.

"Oleme veendunud ettevõtte professionaalsuses – infovahetus on kiire ja selge," kinnitas Aab.

Hiinast on tellitud 5,5 miljonit kirurgilist ühekordset maski, kaks miljonit respiraatormaski FFP2, 100 000 respiraatormaski FFP3, 100 000 ühikut kaitseprille,  25 miljon paari kindaid, 1,1 miljonit erinevat tüüpi kaitsekitleid, peakatted 500 000 ning jalanõude katteid kaks miljonit.

Lisaks Hiina lepingule on miniteerium sõlminud viis kokkulepet väiksemate koguste peale, millest kaks peaksid saabuma selle nädala jooksul. Nendes tellimustes on sees respiraatormaskid, kirurgilised maskid, kindad, kaitseprillid ja – kitlid.

Aab nentis, et tarneajad võivad muutuda. "Kinnitan, et töötame iga päev selle nimel, et isikukaitsevahendid jõuaksid meieni võimalikult kiiresti," ütles ta.

Hangete ja lepingute sõlmimise protsessi on toetanud riigi tugiteenuste keskus, kes osutab riigihangete korraldamise tugiteenust. Lisaks on kogu protsessi kaasatud sotsiaalministeerium, välisministeerium, terviseamet, Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Hiina saatkond. 

Kommentaarid puuduvad