Tartu jälgib liikumispiirangute täitmist üha rohkem

uudised.ee

Tartu linnavalitsus on hakanud üha rohkem tähelepanu suunama liikumispiirangute ja viibimiskeelu täitmisele, kasutades selleks nii menetlusteenistuse kui ka turvafirmade abi.

Tartu kriisimeeskonda juhtiva linnapea Urmas Klaasi sõnul on olulisim, et inimesed püsiksid kodus ega levitaks kasvõi tahtmatult viirust, vahendas linnavalitsus.

"Linna menetlusteenistus pöörab praegu oma põhiülesannete kõrval suurt tähelepanu liikumisvabaduse piirangute ja viibimiskeelu täitmisele. Aktiivset koostööd teeme turvaettevõtete ja politseiga. Meie eesmärk on inimestele selgitada olukorra tõsidust ja veenda neid piirangutest kinni pidama. Trahvimine on siin pigem äärmuslik meede," selgitas Klaas.

Iga päev on menetlusteenistuse kontrolli all üle 150 objekti, mille hulka kuuluvad nii spordi- ja mänguväljakud, kaubanduskeskused kui ka muud avalikud asutused. Järelevalvet teevad päevas kuni viis kaheliikmelist meeskonda ning viimase kümne päeva jooksul on sooritatud pea 1800 kontrollkäiku. Kasutusele on võetud kaardirakendus, mis võimaldab saada paremat ülevaadet kontrollitavatest objektidest ja kuhu jooksvalt lisandub ka uusi objekte. Linnavalitsus teeb aktiivselt koostööd politseiga, kellega jagatakse kaardirakenduse andmeid ning politseilt saadakse täiendavat teavet kontrollitavate objektide kohta.

Linnavalitsusega koostööd tegevad turvaettevõtted saavad informatsiooni ka Tartu linna infotelefonilt 1789, kuhu laekub palju linnaelanike tähelepanekuid liikumisvabaduse piirangute rikkumisest. Klaasi sõnul tartlaselt valdavalt siiski täidavad eriolukorra juhiseid.

"Tänan kõiki linlasi, kes on vastutustundlikult piirangutest kinni pidanud ja kodus püsinud," märkis Klaas. "Viimased nädalad ei ole kellelegi kerged olnud, paraku tuleb valmistuda selleks, et taoline olukord jääb veel mõnda aega püsima. Soovin kõigile vastupidavust ja kannatlikku meelt – vaid rangelt kõikidest juhistest kinni pidades saame sellest olukorrast kiiremini välja."

Kommentaarid puuduvad