Kristian Jaani: inimesed peavad 2+2 reeglist üldjoontes kinni

uudised.ee

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul näitasid nädalavahetuse politseireidid, et inimesed peavad 2+2 reeglist üldjoontes kinni ning ka kaupmehed on neile kehtestatud reeglitesse tõsiselt suhtunud, vahendab BNS.

Jaani tõdes, et siiski kippusid inimesed ilusate ilmadega tuntud looduskauntesse kohtadesse, mis tõi kaasa olukorra, kus korraga olid samades kohtades päris palju loodusnautlejaid. "Ja oli aru saada, et kuigi inimene nägi, et parkla oli juba autosid täis, oli neil siiskikeeruline looduda ka ise samasse kohta minekust," ütles Jaani esmaspäevasel pressibriifil. 

Jaani selgitas, et kui inimene täidab 2+2 reegleid, siis tuleb arvestada, et nakkust on võimalik saada ka käsipuudelt või vaateplatvormidelt, samuti tuleb arvestada, et näiteks rabas kitsal laudteel tuleb varem või hiljem kellestki väga lähedalt mööduda. 

Jaani sõnul on Eestis kaunist loodust palju, seega ei tasu oma jalutuskäiku sihtida väga tuntud kohtadesse. "Ohtu tuleks enda jaoks rohkem mõtestada," rõhutas Jaani. 

Tema sõnul kontrollisid politseinikud nädalavahetusel ka kaupluseid ning korrakaitsjatel oli hea meel tõdeda, et kaupmehed peavad reeglitest hästi kinni.  "Samas leidsime ka selliseid kauplejaid, kelle poodides oli raske leida üles desovahendeid. Esmalt kasutame siiski soovitusi ja sõnajõudu. Kui aga sellest aru ei saada, siis politseil on võimalus minna ka sunniraha ja väärteomenetluse peale," ütle Jaani. 

Kommentaarid puuduvad