Viimase ööpäevaga lisandus 23 positiivset koroonatesti

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul tehtud testidest osutus 23  koroonatesti, uutest COVID-19 tõttu surnud inimestest ei teatatud.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1609 COVID-19 viiruse testi, millest üks protsent ehk 23 osutusid positiivseks, edastas terviseamet. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal kümme, Harjumaal viis, Ida-Virumaal ja Pärnumaal võrdselt kolm ning Põlvamaal ja Viljandimaal võrdselt üks uhtum.

Neljapäeva hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 134 inimest, neist üheksa uhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 83 inimest. Viimase ööpäeva jooksul uutest COVID-19 tõttu surnud inimestest ei teatatud, kokku on Eestis surnud 24 inimest.

Eestis on kokku tehtud  26 416 testi, neist 1207  ehk viis protsenti olid positiivsed. Enim nakatunuid ehk 11 protsenti on jätkuvalt vanusegrupis 55-59, järgnevad vanusegrupid 45-49 ja 50-54 võrdselt kümne protsendiga.

Alates kolmapäevast  saavad perearstid põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest.

Inimeste jaoks testimise korralduses muudatusi ei tule: haigestumisel tuleb jätkuvalt pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle ning suunab inimese testimisele. Arst hindab individuaalselt iga üksikut juhtumit.

Testimisstrateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis.  

Kommentaarid puuduvad