Homme
30. mai
12...20
5...12
Ülehomme
31. mai
11...21
8...13

Eesti

Toidupank sai "Lapsed Söönuks" heategevusliku sündmuse toel kolm uut kaubikut

Foto: Rando Tomson
11:44 10. aprill 2020
Autor: uudised.ee

Eesti tipprestoranide ja kümnete ettevõtete toel jõudsid Eesti Toidupangani kolm uut kaubikut, mis hakkavad teenindama Ida- ja Lõuna-Eesti toidupankasid, et Eesti äärealadele jõuaks rohkem mitmekesist toitu, millest väga puudust tuntakse.

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal toimunud heategevuslikud õhtusöögid kogusid toetust Ida- ja Lõuna-Eesti toidupankade toetuseks. Kui seni on sündmuse tulu toel parandatud toidukogumise- ja jagamise tingimusi, siis täna andis „Lapsed söönuks“ meeskond Toidupangale üle kolm kaubikut, millega transportida rohkemat toidukaupa piirkondadesse, kus annetuste mahud on väiksemad ning toidupakid vähem mitmekesised.

„Kõik kolm kaubikut on varustatud külma-agregaatoritega, mis tähendab, et kuna Harjumaal jõuab Toidupanka sagedamini ka liha-, kala-, ja piimatooteid, siis tänu külmikutega varustatud autodele saab Toidupank mitmekesisemat toitu viia ka Eesti teistesse piirkondadesse, kus sellest seni on olnud vajaka,“ sõnas restoran Leib peremees ja „Lapsed söönuks“  eestvedaja Kristjan Peäske.

Ta lisas, et kolmest kaubikust üks on täiesti uus masin, milles on sisse ehitatud termoisolatsioon ja jahutusseade ning see masin hakkab teenindama Lõuna-Eesti toidupankasid, sh Tartut, Põlvat, Võru ja Valgat. „Eelmisel aastal kogusime heategevusliku õhtusöögi ning kunstioksjoniga 45 000 eurot, millest 35 000 läks maksma vajalik auto ning millest ülejäänud osaga on toetatud Lõuna-Eestis toidupankade tegevust, et jõuda rohkemate abivajajateni,“ kinnitas Peäske.

Ta lisas, et Ida-Eesti toidupankade vahel hakkavad sõitma kaks väga heas korras vähekasutatud kaubikut, milles on külmikud ning need masinad on soetatud 2018. aasta heategevussündmuse toetuste eest.

“Lapsed söönuks” teeb eriliseks 100%-line vabatahtlikkus ja sponsorlus – kogu panus alates toorainest kuni esinejateni tuleb annetusena.

Heategevuslikku õhtusööki vedasid 2019. aastal Eesti tipprestoranid: Restoran Leib, Noa Chef’s Hall, Meat Market ja Joel Ostrat ning Angelica Uudeküll Wicca restoranist.

Projekti kuldsponsor oli Swedbank, hõbesponsorid Namespace ja Harviker. Suurtoetajad on läbi aastate olnud FruitExpress, Prike, Restoran Leib , Carmen Catering, Siidrifarm ja Optimist Public.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!