Töötute arv kasvas nädalaga 5 protsenti 44 821 inimeseni

uudised.ee

Registreeritud töötute arv kasvas nädalaga 5 protsendi võrra, pühapäevase seisuga oli töötuna arvel 44 821 inimest ning registreeritud töötuse määr 6,9 protsenti, vahendab BNS.

Registreeritud töötute arv tõusis töötukassa teatel möödunud nädalal varasemast aeglasemalt, esitati ka vähem kollektiivse koondamise teateid. Ülemöödunud nädalal kasvas töötute arv 7 protsenti, teatas amet toona. 

Lõppenud nädalal võeti töötuna arvele 2377 inimest. Võrreldes möödunud aasta sama ajaga on töötuks registreerimine oluliselt suurem, kuid samas on möödunud nädalal lisandunud uute töötute arv ligi 36 protsenti väiksem võrreldes aprilli esimese nädalaga, mil võeti arvele üle 3709 töötu, märkis töötukassa pressispetsialist teates. 

Eriolukorra kehtestamise algusest on töötuna arvele võetud 11 198 inimest ja registreeritud töötus on kasvanud 22 protsendi võrra. Kõige enam on uusi töötuid alates eriolukorra algusest lisandunud kaubanduse ja klienditeeninduse, ehituse ning toitlustuse, majutuse, ürituste korralduse tegevusaladelt. 

Registreeritud töötus kasvas nädalaga peaaegu kõikides maakondades, erandiks oli Hiiumaa.

Ka kollektiivse koondamise teateid esitati eelmisel nädalal vähem kui sellele eelnevatel nädalatel. Eelmisel nädalal esitas kollektiivse koondamisteate 6 asutust, kelle poolt esialgselt esitatud teabe alusel kavandatakse koondada 79 töötajat.

Nädal varem esitas kollektiivse koondamisteate 22 asutust, kes kavandasid koondada kokku 540 töötajat. Samuti esitati möödunud nädalal võrreldes üle-eelmise nädalaga vähem koondamishüvitise avaldusi ning vähenes koondamishüvitise määramiste arv. 

Töötasu hüvitise avalduse esitas esimesel taotlemise nädalal 4301 asutust, kes taotlesid töötasu hüvitamist kokku 25 624 inimesele. Esimesed väljamaksed tegi töötukassa 8. aprillil.

Hüvitist määrati möödunud nädala jooksul 3907 asutuse 22 876 töötajale. Määratud töötasu hüvitise kogukulu on enam kui 19 miljonit eurot.

Töötasu hüvitisi makstakse välja igal tööpäeval. Ettevõtete nimekiri, kelle taotlused on rahuldatud, on leitav töötukassa veebilehelt. Nimekirja uuendatakse igal esmaspäeval. 

Kommentaarid puuduvad